PERSONUPPGIFTER (PUL) OCH COOKIES

Svenska Glitter AB värnar om din integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är Glitters målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd.

Glitter är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till Glitter. Genom godkännande av dessa Köpvillkor samtycker du som kund till Glitters behandling av personuppgifter enligt denna punkt.

Glitter behandlar dels uppgifter som du som kund själv lämnar till Glitter, t.ex. kontaktinformation och personnummer, samt uppgifter som Glitter eller dess samarbetspartners samlar in från annat håll, t.ex. adressuppgifter och uppdaterad kontaktinformation samt köphistorik som registreras i samband med dina köp. I samband med ditt köp kontrollerar vi dina uppgifter mot folkbokföringsregistret.

Glitter kommer att behandla de personuppgifter som du som kund lämnar till Glitter för att administrera din beställning och din leverans av varor.  Dina personuppgifter kan även komma att användas för identifikation, administration samt för statistikändamål.  Om du särskilt samtyckt till det kan dina uppgifter även komma att användas till direktmarknadsföring.

Glitters behandling av dina personuppgifter kan även innebära samkörning, både inom och utom EU, med andra register och att dina personuppgifter överförs till andra bolag inom Glitter-koncernen. Personuppgifter överförs även till våra samarbetspartners i syfte att administrera och underlätta ditt köp, såsom transportbolag och Klarna AB.

Du som kund har enligt personuppgiftslagen rätt att en gång per kalenderår gratis begära information om de personuppgifter som behandlas om dig som kund Glitter, oavsett hur de samlats in. Om du vill ha sådan information, skall en undertecknad begäran lämnas till Glitter. Begäran skall göras skriftligen och kan inte skickas med e-post. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har du som kund rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

På Webbplatsen använder vi cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på Webbplatsen. Det finns två typer av cookies: 1) en permanent cookie som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid, och 2) en sessionscookie som tillfälligt lagras i datorns minne under den tid en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder cookies för att förbättra Webbplatsen för besökaren t.ex. genom att anpassa Webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg och för att kunna anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig.

Genom att godkänna Villkoren och använda vår Webbplats samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång vår Webbplats försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.