SKÖTSELRÅD
SILVERSMYCKEN

Silver är ett hållbart material och silverfärgen nöts inte bort från ett smycke, men allt silver mörknar med tiden. Silver reagerar på svavelväte och syre som finns bla i luften, på huden, i tyger, i parfym och i vissa hudkrämer. Silver missfärgas inte lika snabbt om det förvaras i en lufttät förpackning då det inte används. När silvret missfärgats kan man enkelt åtgärda detta genom att putsa smycket med t.ex. silverputsduk eller silverputsmedel.

HUR RENGÖR MAN SILVERSMYCKEN?

För att snabbt och enkelt rengöra silversmycken kan man även använda diskmedel som ett alternativ. Ta några droppar diskmedel samt några droppar vatten och löddra upp blandningen. Låt dina smycken få bada i blandningen, skölj sedan av dem under ljummet rinnande vatten. Torka silversmyckena helt torra med en bomullstrasa och använd sedan en silverputsduk för att få upp glansen. Som nya!

Silversmycken som förvaras tillsammans med andra silversmycken tenderar att missfärgas snabbare. Förvara alla dina silversmycken åtskilda från varandra, gärna i tex mjuka tygpåsar. På så sätt undviker man även att de skaver mot varandra och då lätt repas.

Tips! Undvik parfym, fukt och hudkrämer. Förvara ej silversmycken i badrum och ej tillsammans med andra silversmycken. Undvik att duscha, bada och diska med dina silversmycken på.

STERLING, 925, ÄKTA SILVER

Silver är en av de mest använda metallerna i världen. I sitt renaste tillstånd är silver så mjukt att man inte kan använda det i smyckestillverkning, därför använder man sig av en legering (blandning) med en annan metall, vanligtvis koppar, för att förstärka silvret. Denna blandning av silver och koppar kallas sterling silver 925.

För att få benämnas såsom äkta silver måste silversmycken innehålla 92,5% silver. Glitters silversmycken är stämplade med talet 925 vilket intygar att de är tillverkade av sterling silver och är äkta silversmycken.


FÖRGYLLT SILVER

•Glitters förgyllda silverprodukter är gjorda av sterling silver med ett guldlager av 18 Carat guld på ytan. Guldet påförs genom elektrolys.

•Guldlagret kan nötas vid slitage. Vid nötning blir smycket ljusare, eftersom silvret då lyser igenom guldlagret.

•Förgyllt silver stämplas med samma stämpel som sterling silver dvs med siffrorna 925

•Förgyllda smycken ska ej putsas med silverputsmedel då guldpläteringen kan skadas och nötas bort.


Glitters silverkollektioner består av silverhalsband, silverarmband, silverberlocker, silverringar och mycket mer. Vi har även silversmycken för barn. Vi lanserar kontinuerligt nya kollektioner i silver och förgyllt silver för att just du ska hitta dina favoriter. Vi på Glitter har stor kunskap och lång erfarenhet av att utveckla silversmycken. Fråga oss gärna om råd och tips!

Här hittar du hela våran äkta silverkollektion, där du kan shoppa 
silverringarsilverarmbandsilverörhängen
silverhalsband och mycket mer. Shoppa äkta silversmycken för barn här