Produktinformation

Löshår

Löshåret vi säljer på Glitter butikerna är tillverkat av 100% polyester och skall inte behandlas som vanligt hår. Se tvätt- och skötselråd nedanför.

SKÖTSELRÅD

Borsta löshåret efter varje användning med en metallborste. Använd aldrig plastborste/kam då håret slits och blir statiskt. Metallborste finns i Glitters sortiment. Tupering av löshåret rekommenderas inte eftersom löshåret blir svårt att reda ut. Locktång, hårfön eller dylika hårprodukter som genererar värme skall inte användas eftersom löshåret då smälter.

TVÄTTRÅD

Använd mild tvål eller milt schampoo och ljummet vatten. Krama håret försiktigt, gnugga aldrig. Doppa sedan håret i en blandning av vatten och en liten mängd sköljmedel för kläder. Låt håret dropptorka. Använd aldrig hårbalsam. 

TIPS

Vill du få löshåret lockigt? Lägg upp det på kalla hårspolar och skölj löshåret i varmt vatten, max 70 grader. Låt det dropptorka och ta sedan försiktigt ur spolarna. Om håret blir statiskt, ta lite sköljmedel på handen och dra fingrarna genom löshåret. Använd silikonspray som finns att köpa hos frisörer om du vill få ditt eget hår att glänsa som löshåret. Spraya ditt eget hår innan du sätter i löshåret.

ÄKTA LÖSHÅR


Vårt äkta löshår kommer från östdelar av Europa. Det är clip-in-hår med fem spännen. Eftersom detta hår är äkta kan du styla, platta och locka det som du vill.TVÄTT- OCH SKÖTSELRÅDFörsök att tvätta håret så sällan som möjligt. Om du använder det ofta kan du tvätta det var tredje eller fjärde dag. När du tvättar äkta löshår bör du använda milt schampoo och balsam med mjukgörande effekt för att förhindra att håret blir torrt och sprött. Borsta inte håret när det är blött, vänta tills det har torkat. Glitters tangle brush fungerar utmärkt även till löshår. Undvik vatten med salt och klor eftersom det kan skada håret och i värsta fall ändra färgen. För att undvika trassel - sov inte med löshåret i och om du ska träna med håret i bör du ha det i en fläta. 


SOLGLASÖGON

Solglasögon av metall testas för nickel enligt EU-standarder (på samma mått som smycken).

SPECIALEFFEKT: FLASH MIRROR

Vissa solglasögon har en så kallad Flash mirror-effekt på linsen. Detta ger en spegeleffekt och gör det möjligt att återspeglas i solglasögonen. 


UV 400 = 100 % UV-SÄKER

UV står för ultraviolett och indikerar våglängden för ultravioletta strålar. Ju högre UV-nivå, ju bättre motstånd för ultravioletta strålar. UV 400 är den mest effektiva, eftersom det stoppar all UV-strålningar upp till 400 nm, det vill säga i princip "all" strålning. ALLA Glitters solglasögon är UV 400. 

CAT 1-4 

Linsskarphetens kategori: tillgängliga från 0-4. Glitters solglasögon har kategori 1-3.

Cat 0 = helt transparent (vanligt glas)

Cat 1 = svagt solljus

Cat 2 = normalt solljus

Cat 3 = starkt solljus

Cat 4 = mycket starkt solljus, rekommenderas inte under körning eftersom skuggor inte är synliga