Foto: Jamie Baker och Eric Pereira De Oliveira

Svenska Lina Dahlbeck har alltid varit intresserad av mode, men att hon skulle bli en framgångsrik hår & makeup artist med världen som arbetsplats var lite av en slump.

- Jag började som modeassistent och under ett event jag var med på dök makeupartisten aldrig upp. Det blev lite panikartat och jag hoppade in. Resten är som de brukar säga "historia" ler hon.

Idag bor Lina i centrala London och har mer än 15 års internationell erfarenhet som hår- & makeupartist inom mode, musik och kändisbranschen. På den digra meritlistan finns samarbeten med Mischa Barton, Dannii Minogue och Pharrell Williams. Just kändisjobb är speciella. Ibland får Lina inte veta vart hon ska förrän på flygplatsen - det kan handla om att styla en celebritet på smekmånad. - Om paparazzifotograferna får nys om var vi ska hålla till är allt förstört, förklarar hon.

 Vissa perioder blir det extremt mycket resande och Lina kan ibland flyga till tre länder på en vecka. Under resorna släpar hon på 30 kg smink och hår produkter i resväskan.

Lina har precis avslutat den årliga Östeuropa-turnén där hon inte lämnat den världskända violinisten Vanessa Maes sida.
De har blivit vänner under åren och Lina avslöjar att hemligheten bakom Vanessas långa och blanka hår är att hon använder så lite hårtork och plattång som möjligt.

 - Därför är Hair Rollers så perfekta eftersom de är skonsamma för håret, och sam tidigt ger det rätta Hollywoodsvallet.
I Hårguiden lanserar Lina Hair Rollers, säsongens must-have-produkt som hon utvecklat tillsammans med Glitter.
Hon delar också de senaste hårtrenderna från catwalken och tipsar om sina favoritprodukter som du bara inte får missa!