Glitter har anslutit sig till pälsfria-listan [h1]

Tidigare i veckan släppte vi nyheten att nelly.com anslutit sig till den pälsfria-listan och kommer att vara helt pälsfria den 1 november 2013. Veckans andra nykomling på pälsfria-listan är den svenska butikskedjan Glitter. Glitter grundades 1992 och har idag 250 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. De säljer allt ifrån smycken till håraccessoarer och väskor.  [strong]

– Äkta päls är inte något som matchar med vårt varumärke och därför känns det naturligt för oss att gå med i Pälsfria listan, säger Yongan Kim, Purchase and Assortment Manager på Glitter.

 

Glitter har anslutit sig till pälsfria-listan [h2]

Free Retailer Program [h3]

Djurens Rätts Pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program, en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls.

Djurens Rätt [h4]

- Det var Glitter själva som kontaktade oss och det är såklart alltid extra kul när det är företagen själva som tar initiativ till att aktivt visa sitt stöd för djuren, säger Maria Kaller, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt. [quote]

 

Fur Free Alliance [h3]

Fur Free Retailer Program drivs av Fur Free Alliance, som består av ett 30-tal organisationer världen över som arbetar för en pälsfri handel. Djurens Rätt ansvarar för verksamheten i Sverige.

Know More [h5]

Djurens Rätt listar de företag som finns på den svenska marknaden på www.palsfrihandel.se och i mobilappen Djurvänligt. Den internationella listan finns på www.furfreeretailer.com.

 

Contact Us [h2]

VÅRA PRESSKONTOR/ SHOWROOMS [h6]

För annan företagsinformation, utlåning av produkter som ännu inte kommit ut i butik eller ytterligare pressbilder på produkter var vänlig kontakta vår samarbetspartner Presskontakterna.

PRESSKONTOR/ SHOWROOMS [h6]

Presskontakterna 
Jungfrugatan 
10 114 44 Stockholm 
Sweden
T +46 8 662 24 00
simone@presskontakterna.se

ÖVRIGA KONTAKTPERSONER [h6]

Mikael Lagerwall 
Presskontakt 
Bergendahl & Son 
Tel 0708-47 21 00
mikael.lagerwall@bergendahls.se

 

Write to Us

* Required Fields

Glitter